AGAAT

Agaat werkt aardend en stabiliserend. Verbeterd de concentratie en sterkt het logisch denken; Brengt balans in lichaam, ziel en geest. Moedigt het spreken van de waarheid aan. Sterkt het hart, geeft moed en zelfvertrouwen. Is goed voor de spijsvertering,gastritis , ogen, maag, blaas, gastritis, baarmoeder, en helpt een bevalling vlot te verlopen. Beschermd moeder en kind tijdens de zwangerschap en stimuleert de groei van het kindje. Beschermt tegen allerlei insect beten. Voor innerlijke rust zijn rustig gelijnde agaten het meest geschikt; grillige agaten helpen om iets te doorbreken en om in actie te komen. Iemand die een agaat draagt sterkt zijn eigen IK zijn en zijn zelfrespect.

AMAZONIET

Beschermd tegen negatieve energie , elektromagnetische straling ( gsm, computer, magnetron ) en milieu vervuiling. Brengt balans in stemmingswisselingen. Kalmeert het zenuwgestel, sterkt het geheugen, de communicatie en de hersenen. Verzacht trauma’s, brengt emotioneel evenwicht, verminderd slachtofferhouding, lost verdriet op , helpt tegen spanningshoofdpijn. Bevrijd van belemmerde gevoelens en maakt positief. Bevorderd het rationeel denken. Verminderd kramp, hartklachten die gevolg zijn van rouw en verdriet. Behandeld winterhanden en voeten, kloven, gesprongen lippen, osteoporose, tanden, calciumtekort.

AMETHIST

Amethist staat bekend als de steen die rust en kalmte brengt. Deze steen werkt kalmerend op geestelijk vlak en is zeer goed te gebruiken bij Meditatie en relaxatie. Trekt het recht aan, naar degene die deze steen draagt. Amethist bevorderd de spiritualiteit, werkt beschermend, pijnstillend, helpt verslavingen overwinnen en verlicht hoofdpijn. Amethist verdrijft woede en angst, helpt bij het verwerken van verdriet. Leg een stukje amethist onder je kussen, het bezorgt je een goede nachtrust , verdrijft slapeloosheid en nachtmerries.

AMETRIEN

Deze steen is een verbinding van amethist en citrien, die het denken en doen in zich heeft. Het paarse ontspant en het gele maakt vrolijk. Zorgt ervoor dat waarneming en bewust handelen op elkaar afgestemd raken. Maakt dat er een goede samenwerking ontstaat van alle inwendige organen. Brengt optimisme, harmonie en innerlijk welzijn. Bevorderd spirituele groei.

AQUAMARIJN

Aquamarijn word ook wel eens ‘ de steen der zieners ‘ genoemd. Deze steen versterkt spirituele groei en helderziendheid. Aquamarijn brengt helderheid wanneer er verwarring heerst en helpt ons om de zaken soepen en vlot te laten verlopen. Aquamarijn maakt ons oprecht, eerlijk en succesvol. Op gezondheidsvlak helpt deze steen bij oogklachten, ademhalingsproblemen, de schildklier, allergieën en hooikoorts, regelt de hormonenbalans. Volgens traditie brengt deze steen welzijn, een goed geheugen en beschermd bij verdrinkingsgevaar ( zeereis en watersport).

ARAGONIET

Aragoniet is een sterk aardende steen , stimuleert de concentratie, maakt verdraagzaam en flexibel. Deze steen zorgt voor spiritueel evenwicht en inzicht, helpt tegen woede en spanningen. Bestrijdt zenuwtrekken en ongemakken die veroorzaakt worden door stress. Werkt verwarmend door zijn stromende energie en ideaal te gebruiken bij verkoudheden. Helpt bij de ziekte van reynaud, sterkt de botten en calciumopname. Verlicht pijn en spierkrampen en sterkt het immuumsysteem. Onder het kussen zorgt aragoniet voor een rustige slaap.

AVENTURIJN

Trekt voorspoed en geluk aan, neemt negatieve gevoelens weg , brengt positiviteit , avontuur en geluk in de liefde en het spel. Spoort aan te dromen en deze werkelijkheid te laten worden. Werkt cholesterol verlagend, help aderverkalking en hartaanvallen te voorkomen. Helpt bij huidaandoeningen zoals exzeem, uitslag, acné, allergieën.. Werkt ontstekingsremmend en pijnstillend, goed te gebruiken bij mensen die last hebben van stotteren en blozen, en bij haaruitval. Naast het bed gelegd zorgt de aventurijn voor een rustige slaap, fris wakker te worden en de dag vrolijk te beginnen. Bevorderd de regeneratie van het hart. Groen: Genezer van het hart, cholesterol, verzacht zonnebrand en uitslag. Blauw: Genezer van de geest, kalmerend, koolrtsverlagend. Geel: Maakt opgewekt, spoort aan dromen te verwezenlijken, darmen, geslachtsorganen, seksualiteit.

AZURIET

Azuriet helpt en stimuleert de spirituele ontwikkeling. Deze steen sterkt het geheugen, verwijderd communicatie blokkades, werkt kalmerend bij stress en ondersteund vooral het streven naar kennis en inzicht. Stimuleert de werking van de lever ( ontgifting) , de hersenactiviteit, het zenuwstelsel en de schildklier. Bij zwangerschap bevorderd de azuriet de ontwikkeling van het embryo in de baarmoeder. Helpt bij kwalen aan de nieren, gal, milt, het gebit, de huid, keelproblemen, artritis en gewrichtsproblemen. Emotioneel helpt deze steen angsten en fobieën aan te pakken en laat de oorzaak ervan zien.

BARNSTEEN

Barnsteen ook door velen bekend als amber is een versteend hars van naaldbomen. In de oudheid werd dit fossiel gebruikt voor het uitroken van huizen tegen hekserij en dergelijke. Barnsteen helpt bij het krijgen (van baby’s)en verliezen van tanden, ideaal als geboorte geschenk. Deze steen werkt verwarmend en is daardoor heel goed te gebruiken bij bronchitis en verkoudheden (verwarmd keel en luchtpijp). Tevens ook goed voor mensen die moeilijk genegenheid kunnen geven. Barnsteen helpt tegen depressie, vermoeidheid,angsten en fobieën, fantoompijn in afgezette ledematen. Helpt bij aandoeningen aan maag, darmen, milt, gal, lever, nieren, oorpijn, malaria, de krop ,blaasontsteking.. Barnsteen zorgt voor de zelfgenezing van het lichaam.

BERGKRISTAL

Bergkristal bestaat uit zuiver kiezelzuur en is hierdoor een uiterst krachtige en pure steen. Het drinken van bergkristal water is dan ook zeer geneeskrachtig. Het helpt de mens die het bij zicht heeft om door de duisternis heen naar het licht toe te komen. Bergkristal bevorderd helderheid en neutraliteit. Helpt jezelf te ontwikkelen in harmonie met je innerlijke wezen. Deze steen maakt bewust van verborgen herinneringen, revitaliseert koude, dove en gevoelloze plekken, versterkt de zenuwen, geeft energie, werkt pijnstillend en koorstverlagend, minderd zwellingen, helpt bij misselijkheiden diaree. Tevens versterkt bergkristal de werking van andere stenen, bergkristal parels zijn ideaal om uw juwelen in op de laden. Bergkristal zorgt voor evenwicht in gelijk welke situatie of toestand. Ideaal om bergkristal in huis te halen door z’n krachtig zuiverende energie!

CALCIET

Calciet staat bekend als een krachtige reiniger en versterker van energie. Is een uitstekende steen die de groei en ontwikkeling versnelt , en vooral bevorderend is bij kinderen in hun groei periode. Calciet bevorderd de calciumopname , sterkt het skelet en gewrichten. . Deze steen bestrijd luiheid, traagheid, maakt fysiek energieker , zorgt voor emotionele balans, kalmeert de geest , sterkt het geheugen en helpt ideeën om te zetten in daden. Calciet reinigt alle chakra’s en voorziet deze van energie. Schenkt stabiliteit en zelfvertrouwen. Calciet is een spirituele steen die verbinding maakt met het hogere bewustzijn.

CARNEOOL

Carneool staat bekend als een steen die levenskracht en vitaliteit schenkt. Carneool zorgt voor een goede bloedtoevoer, werkt bloedzuiverend en vergroot de vruchtbaarheid. Werkt bloeddruk verhogend. Deze steen sterkt de opname van vitaminen en mineralen in het lichaam , helpt bij suikerziekte, reuma, artritis, zenuwpijn, depressie. Deze steen werkt beschermd tegen jaloezie, haat en woede. In de geschiedenis staat deze steen vooral bekend als de steen die de familiebanden (ouder-kind relatie) en bloedverwantschap sterkt. Carneool bied steun bij zwaarmoedigheid, reuma en zenuwpijn en helpt bij het overwinnen van moeilijkheden in het leven.

CELESTIEN

Celestien is een steen die het contact met engelen bevorderd. Zorgt voor spirituele en geestelijke ontwikkeling, brengt voorspoed, geluk, liefde , vrede en harmonie. Werkt kalmerend bij stress, bevorderd de onderlinge communicatie ,helpt bij het oplossen van conflicten, en helpt de keelchakra te openen. Celestien helpt bij uitputting, oog – en oorkwalen en helpt de spieren te ontspannen. Opent de geest voor nieuwe ideeën. Een stuk celestien in een kamer verhoogt de vibraties in die kamer.

CHALCEDOON

Chalcedoon brengt lichaam , emotie , geest en ziel in evenwicht. Deze steen bevorderd de communicatie (opent de keelchakra), verminderd de gevolgen van dementie, maakt rustig en geduldig. Is goed te gebruiken bij klachten aan de ogen, galblaas, botten, milt, de bloedsomloop, exzeem en acné en de ademhalingswegen. Geneest wonden en infecties, werkt koortsverlagend, afkoelend en bloedstelpend. Sterkt de goede wil en bied troost bij verdriet. Na de geboorte van een baby bevorderd deze steen de melkproductie bij borstvoeding en voed het moederinstinct.

CHRYSOCOLLA

Chrysocolla staat bekend als een communicatie steen, deze verbeterd de communicatie, helpt het spreken en het zwijgen op het juiste moment. Deze steen helpt om het hoofd ‘ koel’ te houden in een situatie, bevorderd neutraliteit , helderheid en waarheid spreken. Chrysocolla helpt je ondanks tegenslagen je doel te blijven nastreven. Verlicht schuldgevoelens en angst,verwijderd negatieve energie in huis. Chrysocolla verlaagt de bloeddruk, versnelt de genezing van brandwonden, helpt bij kramp,menstruatieklachten, artritis, reuma, PMS ,reguleert insuline, helpt bij keel en amandel infecties. Reinigt alle chakra’s en helpt het doorbreken van vastzittende emoties. Chrysocolla op tafel in de woonkamer of keuken bevorderd de onderlinge communicatie en is heel nuttig te gebruiken in vergaderruimtes.

CHRYSOPRAAS

Volgens de mythologie is dit een venussteen die staat voor hemelse liefde, liefde naar waarheid. Chrysopraas werkt kalmerend, vergroot het aanpassings- en inzichtsvermogen. Draag je deze tijdens een bevalling dan bevorderd deze een vlotte verloop hiervan. Deze steen werkt ontgiftend (ook zware metalen).Helpt bij jicht,huidziektes, geestesziekten, hartkwalen, krop,claustrofobie,nachtmerries,angst, jaloezie, ergernis, kan helpen bij relatieproblemen omdat deze het aanpassingsvermogen vergroot. Chrysopraas helpt woede te verminderen en geen ondoordachte woorden in woede te uiten, helpt met geduld het zoeken naar waarheid. Beschermd tegen sexueel overdraagbare aandoeningen. Bij het lang dragen van deze steen helpt deze de bloeddruk te normaliseren.

CITRIEN

Citrien staat bekend als een steen die levensvreugde en optimisme brengt. Citrien is zeer weldadig tegen vermoeidheid en is goed voor de spijsvertering. Bevorderd het denken en spreken, versterkt de zenuwen, geeft ons zelfvertrouwen en helpt tegen angsten en fobieën. Deze steen absorbeert negatieve energie ( reinigt zichzelf) en helpt bij het loslaten van het verleden. Leg een citrien steentje in de linkerhoek van je huis en trek zo rijkdom, voorspoed en succes aan.

CYANIET

Cyaniet is een uitstekende steen voor meditatie door het in evenwicht brengen van de yin yang energie. Ondersteund de intuitie, intelligentie en spiritualiteit. Behandeld astma, spierziektes, de schildklier, koorts, keel en hersenen. Brengt evenwicht in de hersenhelften, rust en stilte. Werkt bloeddrukverlagend en is goed voor de motoriek. Uitstekende steen voor situaties waar mensen of relaties nader of dichter bij elkaar willen komen ( = een bruggenbouwer ). Goed om dragen voor sprekers, helpt u vol begrip en vertrouwen overkomen bij anderen. Cyaniet houd geen negativisme vast en hoeft niet gereinigd te worden. Blauw: Versterkt de keel, stem en strottenhoofd. Werkt kalmerend en verlost geblokkeerde emoties. Zwart: Karma en zielssteen, laat zielstaken uit het veleden los die geen doel meer hebben, help uw huidig karma te zien en te ondersteunen. Zorgt voor psychische en aura reiniging. Trekt negativiteit uit het lichaam en vult het met positieve levenskracht.

EPIDOOT

Epidoot bevorderd herstel en regeneratie na ziekte. Bevorderd een gezonde zwangerschap. Sterkt de groei van het haar, is goed voor de lever, de gal en de spijsvertering. Epidoot brengt emotioneel evenwicht , lost emotionele blokkades op. Werkt aardend en beschermd tegen elektromagnetische smog. Helpt zoeken naar de oorzaak van iets en brengt deze naar boven. Deze steen brengt evenwicht in je gemoedstoestand, je stemming, helpt bij frustraties en verbeterd het prestatievermogen.

FLUORIET

Staat bekend als een steen uitstekend te gebruiken bij het studeren en in tijden van chaos in je leven, daar deze orde schept in wanorde, objectief en inventief maakt, en vergroot de concentratie. Fluoriet sterkt tanden en botten, reinigt al wat in het lichaam niet in orde is. Werkt positief in op de huid, acné, rimpels.. Reinigt en stabiliseert de aura, helpt onpartijdig denken en handelen. Helpt bij verkhoudheid, griep, artritis, reuma en letsels aan de ruggegraat. Verlicht astma , allergieën en ademhalingsproblemen, helpt loslaten van vastgeroeste ideeën en bekrompenheid. Sterkt het libido.

FUCHSIET

Fuchsiet is groen moskoviet, die staat voor het vermeerderen van de energie van kristallen. Zorgt voor balans tussen de witte en rode bloedcellen. Deze steen schenkt kracht na een trauma of emotionele spanning. Helpt je meer onafhankelijk te zijn bij emotionele chantage , vooral in familiale aangelegenheden. Maakt je meer flexibel, sterkt ook de flexibiliteit van de spieren en het skelet.

GOUDSTEEN

Goudsteen is synthetisch glas met zonnesteen en met ingesloten koper , die zorgt voor de roodbruine kleur. Dit werd voor het eerste gemaakt door alchemisten die probeerden goud te maken. Schenkt kracht , energie en positivisme en helpt je om je doel te bereiken. Brengt hoop en een positieve kijk op het leven en helpt zo ook tegen depressie. Schittert als de zon en zorgt voor passie en sexualiteit.

GRANAAT

Granaat staat bekend als de steen die de duistere ziel verlicht. Deze steen brengt licht en hoop waar geen uitzicht lijkt te zijn. De granaatsteen helpt ons in crisis en extreem moeilijke situaties. Hij helpt om steeds opnieuw onszelf te overwinnen en de moed te vinden. Granaat geeft ons doorzetting, wilskracht, hartstocht, charisma en strijdlust. Granaat helpt onze ideeën om te zetten in daden. Deze steen wordt als aandenken gegeven aan vrienden en geliefden die elkaar een tijd moeten verlaten. De granaatsteen kan ons leiden naar geheime plaatsen en verborgen schatten. Deze steen schittert pas echt in een juweel verwerkt.

HELIOTROOP

Heliotroop wordt ook soms bloedsteen genoemd en is ook een droomsteen die voorspellende dromen stimuleert. Werkt enorm bloedzuiverend, ontgiftend, is goed voor alle bloedrijke organen, en zeer gunstig bij leukemie te gebruiken.Werd in de oudheid gebruikt om gezwellen te laten verschrompelen. Helpt bij aambeien, het hart, de lever, neusbloedingen, adervernauwing, ontstekingen, darm en maagkrampen, sterkt de blaas. Werkt aardend en beschermd tegen negatieve invloeden. Sterkt het weerstandsvermogen, schenkt nieuwe kracht bij geestelijke uitputting. Helpt bij acute infecties en etterhaarden. Hou deze steen bij om een goede gezondheid en een lang welstellend leven te verkrijgen.

HEMATIET

Hematiet staat bekend als de steen die het bloed sterkt. Hematiet helpt bij problemen met de bloedsomloop en bloedarmoede. Deze steen stimuleert de ijzeropname en vorming van rode bloedcellen, stimuleert klieren, lever en gal, versterkt de wilskracht en zelfvertrouwen. Beschermd tegen negatieve energieën en zorgt voor herstel na ziekte. Sterkt het hart en geeft moed . Goed voor concentratie en het geheugen. Werkt aardend ,stabiliserend en ontladend . Is uitstekend te gebruiken bij het ontladen van andere stenen, onder uw hoofdkussen kan dit zorgen voor een zorgeloze nacht. Hematiet bevorderd het streven vaar verbetering van uw levensomstandigheden, bevorderd engagement.

HOWLIET

Howliet is een steen die je stimuleert om je eigen leven in handen te nemen en op je eigen benen te staan. Maakt je ambitieus. Deze steen kalmeert de geest en is goed te gebruiken bij meditatie. Hij sterkt het geheugen en het verlangen naar kennis. Regelt het calciumgehalte en daardoor goed voor tanden en botten. Howliet helpt woede opnemen van anderen en van uzelf. Leg deze onder je hoofdkussen voor een goede slaap.

IOLIET

Ioliet is ook bekend als watersaffier. Activeert het derde oog, intuiviteit , visualisatie en spiritualiteit. Verhelderd de gedachtenvorm en hierdoor goed bij het nemen van een besluit en bij het mediteren. Ontgift de lever, mindert de vetopname in het lichaam, dood bacterieën, goed bij koorts en malaria, helpt bij migraine en is goed voor het ademhalingsstelsel. Voorziet de aura van nieuwe energie. Kan onenigheid in een relatie opheffen door het stimuleren van de sympathie of empathie gevoelens.

JADE

Jade staat ook bekend als droomsteen en gelukssteen daar deze dromen brengt met inzicht en u geluk brengt . Deze steen brengt wijsheid, harmonie, innerlijke rust en verjaagt negatieve gevoelens. Ondersteund contact met overleden voorouders . Bevorderd de vruchtbaarheid en ondersteund een goede bevalling. Beschermd en bevorderd de groeikracht de eerste 7 maanden van de zwangerschap. Werkt positief in op de nieren en bijnieren en een uitstekende hulp bij het bedplassen .Zie ook nefriet. De naam jade komt van het spaanse piedra de ijada wat steen van de lendenen betekent. Jade in de hoeken van de tuin stimuleren gezonden planten.

JASPIS

Jaspis staat bekend als de steen die steun brengt in moeilijke tijden en conflicten. Deze steen schenkt ons levenskracht en vitaliteit. Jaspis versterkt de wil, absorbeert negatieve energie en elektromagnetische smog. Jaspis is goed voor maag en darmen en zorgt voor een goede spijsvertering. Jaspis werkt positief in op de geslachtsorganen en ondersteunt de potentie. Hou een jaspissteentje bij als je zwanger bent, het helpt tegen misselijkheid.

KATTENOOG

Kattenoog beschermt tegen het kwade, het boze oog. Dit is een talisman voor gokkers omdat hij hen rijkdom zou brengen. Ondersteund de heldere waarneming en concentratie. Helpt het inzien van eigen fouten.

KOPER

Koper is een roodachtig metaal. Zorgt voor soepele gewrichten en het afdrijven van urinezuur ( ontgiftend). Is belangrijk voor de opname van ijzer uit het bloed en vorming van rode bloedlichaampjes.Stimuleert de’ werking van de zenuwen en de hersenen, verlicht kramp en ontstekingen, ook astma en epilepsie Heeft een antibacterieële werking. Edelstenen in koper gezet hebben onderling een harmonieuze werking.

KORAAL

Koraal is goed voor het hart en de bloedsomloop. Werkt positief in op de werking van de dikke darm. Bezorgd vreugde, verminderd spanningen en angsten. Zorgt voor emotionele balans en leert om te gaan met emoties Sterkt de vruchtbaarheid en stimuleert de aanmaak van moedermelk. Goed te gebruiken tegen bloedarmoede en bij ijzer tekort. Beschermt tegen het boze oog en allerlei magie.

Kwarts

Kwarts is een zeer krachtige genezer, die energie sterkt, deze absorbeert, ze opslaat en reguleert. Kwarts kan voor elke aandoening gebruikt worden. Kwartskristal heeft de mogelijkheid om informatie op te slaan.

LABRADORIET

Labradoriet staat bekend als een mystieke beschermende steen, deze steen beschermd je eigen grenzen en energie. Het is een aurahealer en beschermer. Labradoriet stimuleert nieuwe ideeën, intuitie, creativiteit, paranormale vermogens, en kan verborgen talenten onthullen. Vergroot het zelfvertrouwen, helpt je inleven in de emoties van een ander, en is daarom ook een zeer goed te gebruiken in een relatie die wat hulp en steun kan gebruiken. Deze steen werkt kalmerend en helpt de bloeddruk te verlagen. Is goed voor de ogen, hersenen, spijsvertering,verkoudheid, reuma, jicht, hormonenbalans. Labradoriet schenkt kracht en volharding tijdens veranderingen. Plaats een labradorietsteen op je bureau of consultatie tafel als je veel met mensen nabij contact hebt, zo bescherm je je eigen grenzen.

LAPIS LAZULI

Deze steen wordt ook wel eens ‘ de steen der vriendschap ‘ genoemd. Niet alleen staat deze steen voor het aangaan van de juist contacten, maar hij kan u ook vriendschap en liefdesrelaties schenken. De lapis Lazuli brengt wijsheid, eerlijkheid en oprechtheid. Hij helpt ons de waarheid onder ogen te zien en deze ook te accepteren. Ook helpt hij ons bij het uiten van onze gevoelens en emoties. Lapis helpt bij klachten aan de keel, stembanden, strottenhoofd, schildklier en werkt bloeddrukverlagend. Lapis schenkt ons het geestelijke vermogen om helder te denken.

LARIMAR

Larimar is een steen die je helpt bij het vinden van een zielsverwant of tweelingziel. Deze steen brengt innerlijke rust, en creativiteit. Is goed voor blokkades aan de borst, nek en hoofd. Op het lichaam gelegd lost hij op die plek blokkades op. Te gebruiken tegen ontstekingen, bij koorts en griep. Helpt je leven zelf in handen te nemen. Maakt een eind aan slachtoffergedrag.

LEPIDOLIET

Lepidoliet werkt kalmerend, zorgt voor innerlijke rust en vrede, helpt bij angst, onrust en stress. Werkt uitstekend als anti-depressieva. Onder het kussen gelegd verlicht deze slaapstoornissen. Stabiliseert stemmingswisselingen, heeft ons meer weerstand tegen stralingen van buitenaf en bewaakt onze eigen grenzen. Verlicht allergieën, epilepsie , alzheimer,, zenuwpijn,ischias en computer stress. Helpt bij anorexia, reuma, gewrichtsproblemen en werkt bloeddrukverlagend. Uiterst geschikt voor mensen die last hebben van winter depressie of zich moedeloos voelen in de winter periode

MAANSTEEN

Maansteen staat bekend als de steen bij uitstek die helpt bij allerlei vrouwelijke kwaaltjes. Maansteen is een zeer sterke emotionele genezer, sterkt de intuïtie en paranormale vermogens. Deze steen bevorderd de vruchtbaarheid en verlicht menstruatieklachten. De maansteen zorgt voor de hormonenbalans en geeft steun tijdens de overgangsjaren, de zwangerschap en bevalling. Maansteen vertraagt ook de veroudering van de huid. Bij de man kan maansteen overdreven macho gedrag verminderen.

MAGNESIET

Magnesiet is een uitstekende steen voor mensen die willen afslanken , dieëten of op gewicht willen blijven daar deze de vetverbranding in het lichaam bevorderd. Helpt bij magnesium gebrek magnesium in het lichaam op te nemen. Werkt ontkrampend, ontspant de spieren, helpt bij hoofdpijn en migraine, neutraliseert de lichaamsgeur. Goed te gebruiken tegen hartinfarcten, aderverkalking en te hoge cholesterol. Helpt jezelf accepteren en liefhebben, mindert angst,nervositeit en prikkelbaarheid.

MAGNETIET

Magnetiet helpt zeer goed bij het herstel van breuken, sportblessures, verlicht pijn en spierpijn. Remt ontstekingen, spierspanningen, krampen en neusbloedingen. Stimuleert trage organen en kalmeert overactieve. Helpt bij rugklachten, menstruatiepijn, werkt verkoelend bij koorts. Verlicht negatieve emoties , woede, angst en verdriet. Bevorderd de ijzeropname, de zuurstoftoevoer in het lichaam en is goed voor het bloed en de bloedvaten. Deze steen helpt je het juiste pad te vinden , geeft je wilskracht , daadkracht en inzicht in moeilijke situaties.

MALACHIET

Malachiet is een krachtige reiniger, die negatieve en vervuilende stoffen uit het lichaam en de atmosfeer haalt. Malachiet helpt bij seksuele problemen. Helpt bij artritis, astma en werkt sterk ontgiftend. Deze steen geeft steun bij het verwerken van trauma’s en emoties. Leg malachiet in de hoeken van een ruimte om financiele zaken te bevorderen.

MARKASIET

Marcasiet stimuleert de spiritualiteit en helderziendheid. Helpt en beschermt je huis te reinigen of entiteiten te verwijderen. Maakt uw geest helder en onverward, sterkt het geheugen, vergroot de wilskracht en overwint geestelijke uitputting. Verbeterd je emotionele toestand, helpt tegen hysterie en verminderd slachtofferrol. Goed voor de milt, reinigt het bloed, helpt tegen wratten, moedervlekken en sproeten.

MOOKAIET

Dit is een Australische jaspis. Sterkt het immuumsysteem, zuivert het bloed de milt en de lever, en geneest wonden. Deze steen maakt je flexibel op allerlei vlak en helpt je om de juiste keuzes te maken. Versterkt je immuumsysteen, geeft vitaliteit en levendigheid. Bevordert intense ervaringen en goed te gebruiken bij meditatie.

MOQUI MARBLES

Ook thunder balls genoemd en sjamaan stenen doordat de sjamanen deze al vroeg gebruikten. Deze bestaan uit een kern van zand omgeven door een laag metaal met een zeer hoog ijzegehalte. De stenen of beter gezegd de kogels zijn rond of eliptisch en bestaan uit een mannelijk ( iets ruwer) en een vrouwelijke ( glad) kogel. Ze werken aardend, versterken de chi en helpen blokkades doorbreken. Ze brengen balans in lichaam, geest en ziel, hebben een positieve energie , helpen tegen neerslachtigheid,zorgen voor een goede nachtrust , werken ontspannend en laat u van het leven genieten.

MORGANIET

Morganiet helpt je jezelf te zijn en te accepteren,en bevorderd zelfrespect. Deze steen trekt liefde aan , bevorderd het geven van liefde en helpt je om te gaan met je gevoelens. Leert je te genieten en positief in het leven te staan. Werkt kalmerend bij stress toestanden en angsten, helpt bij hartklachten, evenwichtsstoornissen, helpt tegen impotentie, helpt bij astma en duizeligheid, verlicht tbc.

NEBULA

Helpt de emoties te zuiveren en sterker te maken. Het is een steen van energetische wedergeboorte en spirituele groei. Helpt je innerlijke balans te herstellen en om op eigen kracht te kunnen staan. Helpt verslavingen en destructief gedrag te overwinnen. Werkt sterk ontgiftend van zware metalen uit de organen. Helpt tegen blaasontsteking, bevorderd de vruchtbaarheid bij vrouwen. Deze steen schenkt je voldoening en tevredenheid wanneer je hem aanraakt.

NEFRIET

Nefriet helpt uitstekend tegen nierkolieken en –stenen en wordt hierdoor ook ‘ niersteen ‘ genoemd. Helpt bij klachten aan de urine wegen en blaasklachten. Goed te gebruiken samen met tourmalijnkwarts tegen het bedplassen indien het de oorzaak is van teveel emotionele druk. Water drinken waarin nefriet ligt is goed om de nieren te sterken. Helpt bij de ontwikkeling van het skelet, bij botontkalking, bij het herstellen van botbreuken, bij darmklachten en – ontstekingen. Werkt ondersteunend bij het geven van borstvoeding en verzacht menstruatieproblemen .

OBSIDIAAN

Deze steen werkt onthullend en brengt steeds de waarheid naar boven, zowel positief als negatieve waarheid. Werkt sterk aardend , absorbeert negatieve energie uit de omgeving alsook milieu vervuiling. Naast het bed of onder hoofdkussen werkt deze geestelijk kalmerend maar onthult ook de oorzaak van de stress. Helpt loslaten van vastzittende gevoelens , trauma’s en emotionele blokkades. Is goed voor de spijsvertering, de bloedsomloop, helpt bij shock, angst en bezetenheid. Verbeterd de doorbloeding en daardoor goed bij koude handen , voeten en ledematen. Deze steen werkt snel en krachtig. Zwart: Confronteert u met uzelf, dringt diep in je onderbewuste, helpt loslaten en bevrijden van oude liefdes, beschermt tegen negatieve gedachten. Kikkert op bij geestelijke vermoeidheid. Verbetert de functie van de eierstokken en teelballen, versterkt het skelet, richt de blik naar binnen en laat scherp zien. Sneeuwvlok: Verbetert de bloedsomloop en helpt daardoor bij koude handen en voeten. Goed voor de aders en het skelet. Werkt kalmerend, schept evenwicht in lichaam ziel en geest en is goed te gebruiken bij meditatie. Apachetraan= rookobsidiaan Is iets milder van kracht van de zwarte obsidiaan, deze brengt het negativisme wat trager naar boven en absorbeert deze dan. Verbeterd de opname van vitamine c en d. Verlicht spierkramp en verwijderd gifstoffen uit het lichaam. Mahonie: Helpt opkomen voor jezelf en schenkt daadkracht. Verbetert de doorbloeding en verwarming van de ledematen ,werkt bloedstelpend en bevordert de genezing van wonden.

ONYX

Deze steen staat bekend als een ‘ genezer van oud verdriet ‘. Onyx geeft ons steun tijdens een rouwproces en helpt ons ook ‘ los te laten ‘ daarna. Onyx geeft ons doorzettingsvermogen, volharding en kracht. Deze steen heeft ons net dat stukje gezond egoïsme dat nodig is om eens aan uw eigen te denken. Deze steen verbetert het concentratievermogen, het nuchter en logisch denken. Onyx sterkt het gehoor, het haar, is goed voor botten, het gebit en beenmerg. Deze steen sterkt het immuum systeem ,geeft standvastigheid, kracht en volharding. Onyx ondersteunt de afwerking van het karma en wordt best een lange tijd gedragen.

OPAAL

Opaal bevorderd spontaniteit, brengt het handelen, denken en spreken op gang;, Goed voor spraakstoornissen en personen die eerder wat gesloten zijn. Het is een karmische steen, wat je uitzendt keer naar u terug ( absorbeert en weerkaatst), pakt gedachten en gevoelens op , versterkt ze en stuurt ze terug naar hun bron. Maakt liefde, hartstocht en verlangen intenser en sterker omdat deze steen beperkingen opheft. Sterkt de wil om te leven, verlicht parkinson, infecties en koorts, verbetert het geheugen, zuivert het bloed en nieren, verlicht de bevalling, reinigt de huid en ademhalingswegen. Roze: Maakt vriendelijk en open, heft remmingen, schaamte en schuchterheid op. Helpt bij hartklachten.

PAREL

Parel heeft een zachte zuiverende energie die werkt op het lichaam , ziel en geest. Schept emotionele balans en helpt loslaten van negatieve emoties, zorgen ,angst en frustraties. Bevordert de spirituele groei. Stimuleert eerlijkheid, oprechtheid, wijsheid en begrip. Als de parel wat te lang in de schelp zat spreken we van een barokparel omdat deze dan niet zo egaal rond meer is.

PERIDOOT

Is een zeer krachtige beschermer tegen allerlei magie en negatieve invloeden, vooral wanneer deze specifiek op u gericht is. Verminderd stress, verlicht jaloezie, wrok en woede. Ontgift het lichaam, , goed voor het hart, de thimus, de longen, de huid, de galblaas, de milt de ogen, tegen maagzweren. Helpt de verantwoordelijkheid voor je eigen leven de nemen en noodzakelijke veranderingen aan te gaan. Helpt emoties en gevoelens gemakkelijker te verwerken. Deze steen kan moeizame relaties verbeteren door toegeven en inzien van eigen fouten.

PIETERSIET

Deze steen word ook wel eens‘ stormsteen ‘ genoemd en helpt je chaotische tijden ,in tijden van verandering en helpt je bij het snel verwerken van indrukken van iets. Verbind het bewustzijn met het spirituele, dit is een visionaire steen die je helpt bij visioenen en sjamanisme. Werkt bevrijdend,maakt een einde aan verwarring en helpt waarheid of leugen te herkennen bij anderen. Stimuleert de productie en evenwicht van de hormonen. Is goed voor de longen , het ademhalingsstelse, lever, darmen, voeten, benen, bevorderd de opname van voedingsstoffen. Zeer goed te gebruiken bij mensen die nood hebben aan rust en wat uitgeput zijn.

PREHNIET

Is een goede meditatiesteen die paranormale gaven en helderziendheid bevordert. Wordt geassocieerd met de aartsengel rafaël. Werkt kalmerend,helpt tegen nachtmerries angsten en fobieën, verzacht de geest en emoties, sterkt het geheugen,helpt je om dingen te onthouden, helpt tegen ADHD,en tijdens verandingen in je lijf of leven. Deze steen helpt je opruimen of afstand doen van hetgene u niet meer nodig hebt. Een netwerk van prehniet zorgt voor vrede en bescherming.

PURPURIET

Deze steen bied occulte bescherming, helpt banden doorsnijden en maakt voorwaartse beweging mogelijk ( goed te gebruiken bij de verkoop van een huis). Verwijderd negatieve energie uit de omgeving, heft vloeken, occulte bemoeienissen of slecht wensen op en laat positieve energie toestromen. Uitstekende steen voor het spreken in het openbaar, schenkt helderheid, focus en zelfvertrouwen aan uw gedachten en communicatie. Helpt bij uitputting, vergroot het uithoudingsvermogen, helpt u jong houden, werkt bloedzuiverend, stimuleert de bloedsomloop en stabiliseert de hartslag.

PYRIET

Deze steen is zeer goed te dragen na ernstige vermoeid of burn-out. Sterkt het geheugen, verhelderd de geest, brengt oorzaken naar boven, brengt duidelijkheid in ziektes en situatis, werkt reinigend en aardend. Beschermt tegen negatieve en vervuilende stoffen, blokeert deze, ideaal om in de huiskamer te plaatsen. Stimuleert ideeën, verlicht angst en frustratie, vergroot het zelfvertrouwen en de eigenwaarde en uitsteken bij het overwinnen van een minderwaardigheids complex. Versterkt de bloedsomloop, de ademhaling, de longen en is goed tegen astma en bronchitis. Onder het bed geplaatst zou dit helpen tegen het snurken.

RHODOCHROSIET

Rhodochrosiet is een zeer positieve steen, die ons laat echt intens van het leven te genieten. Hartstocht, erotiek en het vinden van een liefdespartner behoren tot het gebied van deze steen. Tevens stimuleert deze steen de sexuele potentie. Deze steen vergroot de eigenwaarde, verminderd depressie , en helpt bij mensen die zich onbemind voelen. Rhocochrosiet brengt de bloeddruk en hartslag in evenwicht, helpt bij astma, ademhalingsproblemen, migraine, het hart, hartritmestoornissen, M.S. bezorgt geestelijke rust en helpt bij parkinson om de reflexen wat rustiger te houden. Rhodochrosiet zorgt voor een spontane uiting van gevoelens en brengt ons ‘ Lust For Live ‘

RHODONIET

Rhodoniet is een steen die als rescue steen kan gebruikt worden bij traumatische toestanden of gebeurtenissen. Helpt bij shock toestanden, angst, verwarring of paniek. Helpt vergeven, zorgt voor verzoening bij mensen die elkaar kwetsen, verstevigt vriendschap en begrip, helpt conflicten oplossen. Geneest wonden, littekens, lichamelijke sneetjes, sterkt het hart en de vruchtbaarheid bij man en vrouw. Helpt bij ontstekingen van gewrichten, artrisis, MS , maagzweren, bij parkinson maakt deze de beweging rustiger. Deze steen helpt je tijdens veranderingen zodat je de beste weg kan vinden.

ROBIJN

Robijn staat bekend als steen van liefde en hartstocht. Deze steen schenkt de drager levenskracht, dapperheid, overwinning, moed, wakkert het innerlijke vuur aan, maakt levendig, hitsig, brengt verjonging, maakt super actief, bezorgd je spontaniteit. Robijn schud je als het ware wakker, en helpt je te presteren. Robijn sterkt het hart, milt, ontgift het lichaam, stilt pijn, stimuleert de bloedsomloop, helpt bij infecties, en beschermd tijdens de zwangerschap tegen een miskraam.

ROOKKWARTS

Deze steen werkt sterk aardend en is een uitstekende anti-stress steen. Absorbeert elektromagnetische smog, helpt tegen zelfmoordneigingen en het aanvaarden van je sexuele geaardheid. Beschermt tegen straling en de schade door straling en hierdoor uitstekend te gebruiken bij kankerpatiënten. Helpt bij verkrampte spieren in nek en rug, verlicht pijn, hoofdpijn, verlicht nachtmerries, sterkt de rug en zenuwen. Stimuleert de opname van mineralen en regelt de vloeistoffen in het lichaam.

ROZENKWARTS

Rozekwarts staat bekend als ‘ de liefdessteen ‘ en de beste emotionele genezer. Deze steen bevorderd de romantiek en het vermogen om lief te hebben. Maakt ons fijngevoelig en leert om ook van onszelf te houden. Brengt vrede en harmonie, geeft rust aan lichaam en geest. Deze steen is ook uiterst geschikt voor kinderen. Rozekwarts geeft steun tijdens de midlife crisis, bij emotionele en seksuele problemen en bevorderd de vruchtbaarheid. Leg een stukje rozekwarts in de rechterhoek van je woning ( de relatiehoek) of naast je bed om liefde in huis aan te trekken. Een huis waar rozekwarts aanwezig is, straalt harmonie, liefde en vrede uit.

RUTIELKWARTS

Rutielkwarts Rutielkwarts bestaat uit bergkristal met titaannaaldjes, ook wel venushaar of engelenhaar genoemd. Rutielkwarts helpt gebeurtenissen uit vorige levens te verhelpen, los te laten en zielslessen te leren. Deze steen bevorderd spirituele groei, brengt hoop, oprechtheid, daadkracht, onafhankelijkheid en werkt als anti-depressieva . Rutielkwarts verlicht angsten, fobieën, zelfhaat, helpt bij chronische ziektes, impotentie, onvruchtbaarheid, uitputting ,bronchitis en de luchtwegen. Verjaagt parasieten en werkt positief in op de schildklier. Wil je stoppen met een verslaving? Draag rutielkwarts samen met rookkwarts bij het hart, dit zorgt voor reiniging en daadkracht om te willen stoppen met je verslaving.

SAFFIER

Saffier staat bekend als een steen die wijsheid, voorspoed, geschenken, trouw en vriendschap brengt. Saffier is een bindingssteen, die staat voor trouwe liefde en vriendschap, en goede mensen aantrekt. Deze steen werkt kalmerend, verlicht angst, spanningen en depressie. Op de keel gelegd bevorderd de saffier communicatie en zelfexpressie.. Saffier helpt bij oogkwalen, bloedingen ( vb bij neusbloeden op het voorhoofd leggen), versterkt de aders en hun elasticiteit, werkt pijnstillend, koortsverlagend, helpt bij darm – hersen- en zenuwaandoeningen. Saffier kan helpen bij rechtzaken om het recht te doen geschieden.

SELENIET

Seleniet staat bekend als een ‘ engelen ‘ steen. Seleniet bevorderd het contact met engelen en gidsen, geeft diepe rust en is heel goed te gebruiken bij allerlei meditatie en spirituele activiteiten. Deze steen is een aura genezer ( aura is een energieveld rond de mens ). Seleniet helpt om de negatieve energie rond de mens weg te halen, werkt kalmerend, heel goed bij hyperactiviteit, en zorgt voor de hormonen balans. Seleniet helpt om gedachten te ordenen en negatieve emoties te bevrijden. Seleniet in uw huis creëert een veilige en rustige ruimte die negatieve invloeden van buitenaf tegengaat. In de 4 hoeken van uw woning geplaatst, creëert u zo een beschermend netwerk .

SHIVA LINGAM

De shiva ligham wordt gevonden inde Narmada rivier in Indië en is een religieuse steen die de vereniging van shiva met Kali symboliseert. Symbool van sexualiteit zorgt voor de vereniging van mannelijke en vrouwelijke energie. Zorgt voor psychologisch inzicht, helpt loslaten wat verouderd is, heilzaam bij emotionele pijn uit de vroege jeugd, vooral door sexueel misbruik, brengt weer vertrouwen in mannelijke energie en kan een sexueel healende partner aantrekken. Helpt bij sexueel misbruik, onvruchtbaarheid, impotentie, menstruatiepijnen, het onvermogen tot orgasme doordat deze steen de fijne elektrische impulsen in het lichaam stimuleert.

SMARAGD

Smaragd staat bekend als een steen van succesvolle liefde en huiselijk geluk. Deze steen bevorder vriendschap en liefde en schenkt éénheid tussen partners. Smaragd brengt harmonie, levensvreugde, overwinningskracht, bevorderd geestelijke groei en maakt jong van lichaam en geest. De smaragd is goed te gebruiken bij samenwerking in groep daar deze het wederzijds begrip vergemakkelijkt. Deze steen is goed voor de ogen, het verstand en geheugen, hart, lever, infectie ziektes, reuma. Helpt bij epilepsie, slapeloosheid en nare dromen. In de oudheid werd deze steen vooral gebruikt ter bescherming tegen verzoeking en verleiding.

SODALIET

Deze steen staat bekend voor zijn streven naar de waarheid, helpt trouw blijven aan jezelf en maakt een eind aan schuldgevoelens . Werkt kalmerend en brengt vooral geestelijke rust, ordend de chaos in het hoofd. Bevorderd contact met anderen, werkt effectief in op de gedachten en communicatie. Uitstekende steen bij het werken in groepsverband, stimuleert vertrouwen , kameraadschap en onderlinge afhankelijkheid. Lost elektromagnetische smog op, is goed voor de keel, stembanden, strottenhoofd, heesheid,verlaagt de bloeddruk, ontgift de nieren, werkt koortswerend, verdrijft oude angsten en fobieën. In een ruimte waar veel onrust heerst kan een ruw stuk sodaliet zorgen voor rust.

SUPER SEVEN

Super seven is een combinatie van amethist-rookkwarts-rutielkwarts-cacoxeniet-lepidocrociet-goethiet en bergkristal. Bevorderd persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Deze steen maakt een soort brug tussen jou en allerlei energieën uit alle sferen. Opent en activeert alle chakra’s. Heel goed te gebruiken bij meditatie en sjamanisme. Helpt je kennis, inzicht en spirituele begeleiding te ontvangen.

TANZANIET

Zorgt is een spirituele steen die zorgt voor verbinding met engelen, gidsen en opgestegen meesters. Helpt je om tijd voor uzelf te nemen. Overwint depressie en angst en vervangt deze door vertrouwen en zelfzekerheid. Brengt vooral geestelijke rust en helpt bij de healing van vorige levens. Is weldadig voor het gehoor, het haar, huid, hoofd, keel, borst, nieren en zenuwen.

TEKTIET

Tektiet is een steen die gevormd word bij meteoriet inslagen en daardoor eerder zeldzaam en wat duurder is. Helpt de communicatie met andere werelden en dimensies te verbeteren en stimuleert spirituele groei. Helpt loslaten van bezit en ongewenste ervaringen uit het verleden, en het vinden van een oplossing. Brengt de energiestroom in balans en kan een chakra omkeren die de verkeerde kant opdraait. Tektiet verlaagt koorts en heeft een positieve invloed op de bloemsomloop.

TIJGERIJZER

Is een combinatie van hematiet-jaspis-tijgeroog. Helpt bij uitputting, ijzer tekort,versnelt de ijzeropname en de vorming van rode bloedlichaampjes. Stimuleert de bloedsomloop, schenkt levenskracht en helpt bij het overwinnen van moeilijkheden.

TIJGEROOG

Tijgeroog beschermt tegen negatieve invloeden en werd in de oude tijd veel gebruikt tegen het boze oog en vervloekingen. Heeft zelfvertrouwen,, helpt om moeilijke levensfasen te doorstaan en de moed niet te verliezen, bij twijfel en besluitloosheid helpt deze het overzicht in de situatie te bewaren. Maar ook us eigen fouten in te zien. Helpt je uw gaven , talenten Heel goed te gebruiken bij persoonlijkheidsstoornissen, geestesziekten en mensen die met zichzelf in de knoop liggen. Is goed voor de ogen (zien in het donker), de keel, de geslachtsorganen,, genezing van de botten. Uitstekende steen bij het studeren en examens door het versterken van inzicht en oplettendheid. Aangeraden wordt om deze steen niet langer dan 1 week na elkaar te dragen omdat hij de energiestroom en overprikkelbaarheid van de zenuwen remt.

TOERMALIJN

Werkt sterk aardend en beschermd tegen allerlei soorten negativiteit (ook gedachten) en elektromagnetische smog .Absorbeert de negatieve energie niet maar buigt deze af en creeërt zo een veilige ruimte om zich heen. Ideaal om te plaatsen bij computer, tv, microwave enz.. Helpt tegen vermoeidheid, vult de aura met kracht en stabiliteit van de aarde. Brengt lijn: wanneer botten of spieren niet meer goed op hun plaats zitten , past het lichaam terug aan. Goed te gebruiken bij verhuizing of nieuw werk, helpt balans te brengen met je nieuwe omgeving en je te aarden daar. Weldadig voor tuin en planten; stop een steen in de grond om groei en gezondheid van planten te bevorderen en ongedierte op afstand te houden.

TOPAAS

Deze steen stond in de oude culturen gekend als steen van Jupiter ( uitbreiding ) Dit is een steen van liefde en voorspoed, die zorgt voor vreugde, overvloed en een goede gezondheid. Helpt je bij jezelfverwezenlijking en geestelijke ontwikkeling, stimuleert persoonlijke kracht ,leiderschap .en helpt je doel te bereiken. Goed voor de spijsvertering, sterkt de zenuwen, bestrijd anorexia, bevorderd de smaakzintuigen.

TURKOOIS

Deze steen beschermd tijdens het reizen ( het onderweg zijn ) , tegen het kwade en invloeden van buitenaf. Brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen en innerlijke rust. Helpt bij reuma, jicht, krampen, ontstekingen, werkt pijnstillend, verlicht koorts, werkt ontgiftend, stimuleert romantische liefde, verhoogd het bewustzijn, verdrijft negatieve energieën, elektromagnetische smog en beschermt tegen milieu vervuiling. Tijdens de overgang helpt deze opvliegers te minderen.

VERSTEEND HOUT

Bestaat uit houtcellen die langzaam gevuld worden met gekristaliseerde oplossingen van agaat, opaal, jaspis of chalcedoon. Brengt stabiliteit in tijden van onzekerheid, zorgt voor doorzetting en geduld. Helpt begrijpen hoe gebeurtenissen uit het verleden weerslag hebben in het heden. Versteend hout werkt sterk aardend en helpt je om in eenvoud je leven te leven. Uitstekende ‘ ZEN ‘ steen.

WOESTIJNROOS

Woestijnroos is een vorm van seleniet. Helpt oplossingen te zoeken voor oude , nutteloze zelfopgelegde dogma’s. Goed te gebruiken om affirmaties te versterken.. Leert u liefde te geven en te ontvangen, houdt emotionele uitbarstingen in toom. Bied u de bescherming van moeder aarde op plaatsen met verstoorde aarde-energie. Ondersteunt het bindweefsel en de botten.

ZIRKOON

Deze steen helpt loslaten van het materialisme, en om over verliezen heen te komen. Stimuleert je om de belangrijke dingen in het leven te zien. Bevorderd helderziende dromen en helpt dromen te herinneren. Werkt pijnstillend, heft kramp op, stimuleert de lever, helpt bij pijnlijke menstruatie klachten o a bij een verlate menstruatie . Bied bescherming bij uittreding,helpt bij oog en oorproblemen , is goed voor de blaas.

ZOISIET

Deze steen zet negatieve energie om in positieve energie. Sterkt de vruchtbaarheid, is gunstig voor ziekten aan de eierstokken en de testes, vergroot de potentie in combinatie met robijn. Helpt tegen hoge koorts, helpt het verminderen van schuldgevoelens, versterkt je immuunsysteem. Goed voor het hart, milt,longen, alvleesklier, werkt ontgiftend en vermindert onstekingen/ Bied steun bij mensen die bang zijn om alleen gelaten te worden. Verlicht stress en helpt herstel na ernstige ziektes. Werkt traag en zo aan te raden om langere tijd bij te houden.

ZONNESTEEN

Zonnesteen is een anti-depressie steen die levensvreugde en optimisme brengt, die zorgt voor positieve levensinstelling. Helpt je bij al wat je meemaakt toch de zonnige en positieve kant ervan te zien. Schenkt zelfvertrouwen en eigenwaarde. Zorgt voor een harmonische samenwerking van alle organen. Helpt tegen woede, verlicht reuma, keelpijn en keelontstekingen, tegen maagzweren.

ZOUTSTEEN

Hoe we ons voelen, ons gemoed hangt af van de ionen in de lucht,een verstoring kan leiden tot lusteloosheid en depressiviteit. Een ion is een positief of negatief geladen atoom, dit vinden we ook terug in de natuur, bij watervallen, aan zee, na een onweersbui.. Zoutsteen zuivert de lucht door ionen af te geven in huis die de omgeving in evenwicht brengt. Een zoutlamp is een natuurlijke luchtzuiveraar en ontvochter, goed voor astma, bronchitis, en ademhalingsproblemen. Aan te raden is de lamp te laten branden bij onweer en vochtig weer. Een positieve sfeer en energie in huis zorgt voor een goed gemoed en gezonde levenssfeer.


 
 

© Copyright 't Mysterie - ondersteuning door vzw devign

Close [X]